Luister online

Jokke levert met debuutalbum zijn visitekaartje af

vrijdag 5 april 2024 om 23:00 uur | Jouwradio redactie

Met het verschijnen van zijn allereerste album "Verzamelwoede" staat singer-songwriter Jokke vandaag in het middelpunt van de belangstelling. De Leuvenaar heeft lang naar deze cd toegewerkt en levert hiermee een zeer veelzijdig visitekaartje af.

Jonas Van Langendonck, zoals Jokke in werkelijkheid heet, is al jaren gepassioneerd bezig met het maken van muziek. Als tiener zette hij zijn eerste muzikale stappen in de lokale hiphopscene, waar hij zijn talent voor het schrijven van sterke Nederlandstalige teksten en de fascinatie voor het optreden ontdekte. Hiphop bleek echter geen blijver te zijn: spelen met woorden werd onderhevig aan verhalen vertellen en zingen.

De muziek die hij vandaag de dag maakt sluit nauwer aan bij de kleinkunst, met verhalen die overal over kunnen gaan. Waar kleinkunst vaak maatschappijkritisch is, heeft Jokke het meer over de alledaagse bekommernissen. Zijn inspiratie haalt hij uit allerlei ervaringen die teruggaan tot diep in zijn kindertijd.

De dertien liedjes op het album "Verzamelwoede" bevatten uiteenlopende levenswijsheden. Het opgewekte "Zit zat zot" gaat bijvoorbeeld over verliefdheid op het eerste gezicht, terwijl het ontroerende "Morsecode" communicatieproblemen bij jongeren onder de aandacht brengt. De nostalgie naar 'Jozefientje', een jeugdliefde van de lagere school, wordt dan weer afgewisseld met het aangrijpende "Verdwijnen is slechts een idee", een eerbetoon aan een jonge fan die uit het leven stapte. Eén ding is zeker: Jokke heeft in zijn debuutalbum zijn hart en ziel verwerkt.

Aan populariteit heeft Jokke overigens geen gebrek. Met zijn guitige persoonlijkheid en via excentrieke video's op sociale media slaagt hij erin de jonge generaties te charmeren. In 2023 werd hij door inwoners van Leuven verkozen tot 'Leuvenaar van het jaar' en op vrijdag 12 april geeft hij in zijn thuisstad een (inmiddels uitverkocht) concert.


Jokke
Meer dan genoeg
Videoclip2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst