Luister online

Gene Thomas luidt de lente in met ode aan Californië

maandag 25 maart 2024 om 08:00 uur | Jouwradio redactie

De weerberichten voor de komende periode voorspellen weinig zon, maar toch is het zover: de lente is in het land! En dat zorgt, ondanks het wisselvallige weer, bij velen van ons voor lentekriebels. Gene Thomas kan erover meepraten: zijn nieuwe single "Miss California" weet het verlangen naar terrasjes en vakantie perfect over te brengen.

Vrolijk en aanstekelijk, zo kun je de nieuwe single van Gene Thomas wel omschrijven. De eerste noten van het nummer doen wegdromen naar andere oorden en zorgen meteen voor euforie.

"Ik was afgelopen zomer op vakantie in Californië", vertelt Gene. "De prachtige omgeving en de zon op je huid, het doet wat met een mens. Ik schreef het nummer over Californië, omdat ik mijn hart verloren heb aan Amerika. Voor iedereen is de song anders interpreteerbaar, zolang het je maar doet hunkeren naar vakantie, warmte en plezier. Het kan zelfs gaan over een vakantieliefde die je al zolang niet meer hebt gezien, maar waar je wel af en toe aan terugdenkt."

Net als bij zijn vorige singles "Bye bye baby" en "Dat ze ja zegt" verzorgde Gene ook voor dit nieuwe nummer alles zelf: van de songtekst tot de muziek en van het inspelen van de instrumenten tot de productie. Hiermee bewijst hij nog maar eens dat hij een van de meest veelzijdige artiesten in Vlaanderen is. Exact twintig jaar na zijn eerste grote solohit "Voor haar" timmert de inmiddels 51-jarige zanger nog altijd volop aan de weg.

De videoclip die voor de nieuwe single werd gemaakt, bevat (heel toepasselijk) beelden van Gene in het prachtige Californië.


Gene Thomas
Miss California
Videoclip2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst