Luister online

Leopold 3 blaast zichzelf na 28 jaar nieuw leven in

woensdag 6 maart 2024 om 09:00 uur | Jouwradio redactie

In de jaren negentig kon niemand eromheen: Leopold 3 was onmiskenbaar een van de populairste bands van Vlaanderen. Nu, na maar liefst 28 jaar afwezigheid, zorgen oud-bandleden Pat Krimson, Erik Goossens en Stefan Wuyts voor een daverende verrassing door samen terug te keren en zelfs een nieuwe single uit te brengen: "Helemaal".

"Alleen voor jou", "Volle maan", "Zomernacht", "Vergeet-mij-nietje", "De koning van de lach", "Wondermooi" en ga zo maar door... het zijn allemaal onvergetelijke Vlaamse hits uit de jaren negentig die nog steeds zeer regelmatig op Jouwradio te horen zijn. Aan de groep die voor deze hits verantwoordelijk was, Leopold 3, kwam in 1996 echter een einde, waarna de bandleden ieder hun eigen weg gingen.

Inmiddels is iedereen 28 jaar ouder geworden en vonden toetsenist/gitarist Pat Krimson, frontzanger Erik Goossens en drummer Stefan Wuyts de tijd rijp voor een hernieuwde samenwerking. Het drietal kwam elkaar de vorige zomer terug tegen toen ze samen een optreden gaven bij 'Tien om te zien' en hoewel dat toen als 'eenmalig' werd bestempeld, heeft het nu toch geleid tot een serieuze hereniging. In tegenstelling tot 2010 en 2011, toen er al een korte reünie werd gehouden onder de naam L3, betreft het deze keer de volledige bezetting waarmee de band haar gloriejaren beleefde.

Hoewel de hereniging bij veel fans van vroeger nostalgische gevoelens zal opwekken, benadrukt Leopold 3 niet slechts te willen leunen op de successen van toen. De heren concentreren zich daarom ook voornamelijk op het maken van nieuwe muziek. Onder de titel "Helemaal" heeft de groep al meteen een gloednieuwe single gelanceerd en aan een volgende single wordt ook al gewerkt. Hiermee hopen ze tegelijk ook de jongere generatie enthousiast te krijgen.

Op 30 maart treedt Leopold 3 op tijdens het evenement 'Back to the 80s, 90s & Nillies' in het Sportpaleis van Antwerpen. Voorlopig staan er geen andere optredens op de agenda. Naast de reünie van de groep blijven de leden ieder ook actief met hun eigen projecten. Zo gaat Erik bijvoorbeeld de theaters in met de tournee '100 jaar Kleinkunst' en blijft Pat onverminderd doorgaan met 2 Fabiola en zijn eigen dj-shows.


Leopold 3
Helemaal
2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst