Jouwradio Luister online

Frimout flitst je terug naar de jaren 80

dinsdag 16 januari 2018

Na een korte winterslaap schiet de Nederlandstalige band Frimout hun 2018 op gang met de nieuwe dansbare single ‘Flits me terug’. Heerlijke synthklanken, drumcomputers en sequencers knipogen naar het herkenbare geluid van vele grote hits uit de jaren 80.

Het nostalgische verhaal flitst je onmiddellijk terug naar de periode waarin de Berlijnse Muur, weelderige nektapijten en The Bangles bijna dagelijks voorpaginanieuws waren. Frontman Stef Willems schreef het nummer samen met Pieter Schrevens. De productie was zoals steeds in handen van Steve Willaert.

Stef Willems: "Pieter Schrevens en ik hadden afgesproken in een repetitiekot in het Leuvense Depot om voor het eerst samen muziek te maken. Het moet zijn dat daar iets speciaals in de lucht hangt, want op een paar uur tijd hadden we tekst en muziek van wat de meest dansbare single tot nu toe van Frimout is. Toen ik de demo voor het eerst aan onze producer Steve Willaert liet horen, was die meteen verkocht. Het flitste hem meteen terug naar de periode '80 toen hij bijna continu in een opname studio woonde."

Flits me terug naar de jaren 80: de theatertour
'Flits me terug' is niet alleen de nieuwe Frimoutsingle, maar ook de titel van een bijhorende theatertour die in november 2018 van start gaat.

In die voorstelling brengt de band, naast hun eigen repertoire uiteraard, het beste uit de Nederlandstalige Belpop en Nederpop van de jaren 80. Frimout wil daarbij enkele van zijn helden eren en deze door velen vergeten periode uit de Nederlandstalige popgeschiedenis terug tot leven wekken.

Verwacht je onder andere aan nummers van Wim De Craene ('Breek uit jezelf'), Luk Vankessel (‘Hotel Paradiso’), Ann Christy ('Ik leef voor jou'), Frank Boeijen (‘Kronenburg Park’), Het Goede Doel (‘Ik dans dus ik besta’) en nog vele andere topsongs.

Daarnaast trekt de band in het voorjaar van 2018 terug de studio in om nieuw materiaal op te nemen en traditiegetrouw zijn ze tijdens de zomermaanden in heel het land aan de slag.


Frimout
Flits me terug
2018

Alleen bij Jouwradio 100% Nederlandstalige muziek!

Nieuws van de sterren van bij ons

Lindsay viert tien jaar carrière met cd

Het voorbije weekend vierde schlagerprinses Lindsay haar tiende verjaardag als soloartieste met een uitverkocht verjaardagsconcert in Geraardsbergen én de lancering van de unieke verzamelaar ’10 jaar Lindsay’.

 • Lees verder
 • Meer nieuws

  Sociale media

  Vind ons op Facebook

  Volg ons op Twitter

  Waarom Jouwradio?

  • 100% Nederlandstalige muziek
  • Altijd in digitale kwaliteit
  • Elke week nieuwe Nederlandstalige muziek
  • Eigen muziek- en nieuwsredactie
  • Alle beschikbare videoclips via de website