Luister online

Ca c est l amour

De Strangers en Jo Leemans

Uitgebracht in 1958

Duurt 02:58

5 keer gedraaid
Vorige keer:
6-04-2016 om 21:50 uur



Biografie De Strangers

De Strangers was een Antwerpse groep die op 8 mei 1952 werd opgericht door Gust Torfs, Alex Boeye, Pol Bollansee en John De Wilde. Hun eerste optreden vond plaats op 7 januari 1953 in Hoboken.

De Strangers specialiseerden zich erin de hits van het moment opnieuw op te nemen, maar over de oorspronkelijke melodie heen eigen, humoristische teksten te zingen. In het begin deden ze dit nog in het algemeen Nederlands, later definitief in hun Antwerps dialect. Ze dankten hun populariteit vooral aan het feit dat iedereen de oorspronkelijke melodieën kon meeneuriën en hun vertalingen voor de meeste Vlamingen beter begrijpbaar waren dan de oorspronkelijke talen waarin de hits werden gezongen. Toch waren hun nummers nooit letterlijke vertalingen, maar altijd volslagen nieuwe teksten over vaak compleet andere onderwerpen.

Een ander deel van hun succes dankten ze aan het feit dat hun teksten vaak een satirisch, maatschappijkritisch, populistisch kantje hadden. Ze zongen spotliederen tegen allerlei politieke strekkingen en wetten, over allerlei maatschappelijke en sociale thema's en vaak zelfs over trends die tijdens een specifieke periode of jaar populair waren. Hierbij schuwden ze ook minder politiek correcte boodschappen niet.

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


De Strangers op Jouwradio